Foto:  BELGA

Fem van Empel pakt zege in Antwerpse WB-wedstrijd

De Nederlandse Wereldbeker-leidster Fem van Empel (20) heeft de Scheldecross van Antwerpen gewonnen.

Fem Van Empel kliefde veruit het best door het zand langs de Schelde en rondde een solo die ze in de derde van vijf rondes begonnen was netjes af. Haar landgenote Puck Pieterse werd tweede. Van Empel verstevigt uiteraard haar leidersplaats in de Wereldbeker.

Sinds Pieterse aan haar crossseizoen was begonnen, draaide iedere veldrit bij de vrouwen ongeveer uit op een duel tussen haar envan Empel. In de laatste twee wedstrijden (Overijse en Hulst) trok Pieterse overtuigend aan het langste eind, Van Empel zinde op revanche in het zand van Antwerpen.

Al in de eerste ronde sloeg het jonge Nederlandse duo een kloofje met de rest. Van Anrooij probeerde het gat dicht te rijden, maar door een val van haar op het strand werd ook de Scheldecross een tweegevecht tussen Van Empel en Pieterse. Aanvankelijk leek die laatste de sterkste van de twee, ook al omdat Van Empel een paar foutjes maakte. Maar Van Empel herstelde zich halfweg, kreeg de zandstroken steeds beter onder de knie en plaatste in de derde ronde een beslissende versnelling. Pieterse zou haar concurrente niet meer terugzien en uiteindelijk op 34 seconden finishen.

Van Empel knoopte na drie tweede plaatsen in de Wereldbeker nog eens aan met de zege. Met haar vijfde zege in acht manches staat ze ook wat steviger aan de leiding in het klassement. Van Empel heeft al 95 punten voorsprong op Pieterse. Van Anrooij springt in de Wereldbeker over de afwezige Alvarado naar plek drie.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen