Foto:  Ludo Boons

Zondag meestal bewolkt, mogelijk (smeltende) sneeuw in Ardennen

Zondag domineren lage wolken opnieuw het weerbeeld, maar vooral over de zuidoostelijke landshelft kunnen er toch ook een paar opklaringen verschijnen. Geleidelijk bereiken ook meer en meer hoge wolken vanuit Frankrijk ons land.

Er kan op het einde van de dag in Belgisch Lotharingen en een deel van de Ardennen wat regen, smeltende sneeuw of op de hoogten wat sneeuw vallen, meldt het KMI.

De maxima liggen meestal tussen 1 en 3 graden. In de Hoge Venen kan de temperatuur licht negatief blijven bij hardnekkige lage wolken. Er waait een matige en schrale wind uit oost tot noordoost.

Zondagavond en -nacht is het zwaarbewolkt tot betrokken met soms neerslag die valt als regen of smeltende sneeuw in de lagergeleden gebieden, maar als smeltende sneeuw of sneeuw ten zuiden van Samber en Maas. Op de hoogten kan de sneeuw lokaal blijven liggen met mogelijk een laag van een paar centimeter tot gevolg. Door neerslag en/of mist kan het zicht in de Ardennen belemmerd zijn. De minima liggen tussen ­-1 en 1 graad in de Ardennen en tussen 0 en 3 graden elders. De wind waait eerst nog matig uit noordoost tot oost en later in het binnenland zwak tot matig uit noord tot noordoost.

Maandag wordt een grijze dag met soms lichte regen. Ten zuiden van Samber en Maas valt er eerder smeltende sneeuw of in de Ardennen soms sneeuw. Over het westen van het land blijft het droger. De maxima liggen tussen ­1 en 2 graden in de Ardennen, rond 4 of 5 graden in het centrum en rond 6 graden aan zee. De zwakke noordenwind krimpt in de namiddag naar het noordwesten.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen