Foto:  Stefan Van Overstraeten

Man die vrouw en kind ombracht, is aangehouden

De 33-jarige man die zaterdagochtend in Dendermonde zijn partner en kind ombracht, is aangehouden voor moord. De autopsie op de twee slachtoffers is bezig.

Het drama vond plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag in een appartementsgebouw in de Werkplaatsstraat in Dendermonde. Zaterdagochtend gaf de dader zich aan bij de politie. Hij vertelde dat hij zijn partner en kind had omgebracht in hun woning. De hulpdiensten vonden in het appartement de lichamen van de moeder en het kind. De vrouw was 28 jaar, het kind vijf.

‘Het gaat om een familiedrama’, zei Patrick Feys, korpschef van de lokale politie van Dendermonde zaterdag. ‘De man, die relatief gelaten en in shock was, kwam zichzelf aangeven.’

Aanleiding onduidelijk

Sinds zondagmiddag is de 33-jarige man ook officieel aangehouden. De precieze omstandigheden worden verder onderzocht. Het parket laat weten dat het nu wachten is op de autopsie van de slachtoffers. Of de vrouw zwanger was, kan het parket niet ontkennen en ook niet bevestigen.

Wat de aanleiding was van het drama is ook nog niet duidelijk. ‘Er zijn twee lichamen gevonden, maar een context kunnen we voorlopig nog niet meegeven,’ zei Bernadette Baeyens, persmagistraat bij het parket van Oost-Vlaanderen, zaterdag. ‘Of de verdachte voorgaanden heeft wat geweld betreft, wordt ook onderzocht. Het CSI-team en daarna de wetsgeneesheer moeten eerst hun werk doen voor meer details kunnen worden gegeven over wat er zich in het appartement heeft afgespeeld. We concentreren ons ook op het verhoor van de verdachte.’

De vrouw is opgegroeid in Zele en heeft ook familie in Dendermonde. I.Y. is een vrachtwagenchauffeur, zijn vrouw werkte als verkoopster.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden