camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

TRANSPORT

Tesla gaat eerste elektrische truck leveren

vrijdag 2 december 2022 om 3.25 uur

 reuters

De Amerikaanse fabrikant van elektrische voertuigen Tesla gaat donderdag zijn eerste elektrische vrachtwagen leveren. Een mijlpaal voor het bedrijf van miljardair Elon Musk, nadat het vijf jaar geleden de plannen voor de truck onthulde.

Er is weinig bekend over het event rond de levering dat donderdagavond gepland is in Tesla’s batterijfabriek in Nevada. Topman Musk is meestal aanwezig bij dergelijke events, maar ook dat is onduidelijk, zo meldt het financiële persagentschap Bloomberg.

Grote vlootbeheerders zoals PepsiCo, Walmart, Meijer en J.B. Hunt Transport Services waren bij de bedrijven die vijf jaar geleden al interesse toonden in de truck. Een aantal van de eerste leveringen zullen gaan naar PepsiCo.

Topman Musk heeft laten verstaan dat Tesla in 2024 50.000 elektrische trucks wil bouwen voor de Amerikaanse markt. De truck biedt een centrale zitpositie voor de bestuurder en heeft een bereik van zowat 500 mijl (800 kilometer).

De markt van elektrische trucks is volop in beweging. Eerder brachten grote Europese producenten zoals Volvo al hun eerste elektrische truck op de markt. Die hebben een bereik van een goede 300 kilometer, veel minder dan die van Tesla. Lange tijd werd gedacht dat niet elektriciteit maar waterstof de groene technologie was voor vrachtwagens.  (belga/sdc)

   • Gent krijgt sleutelrol in elektrische ambities Volvo Trucks

Aangeraden

Niet te missen