Marokkaanse supporters trekken massaal op straat in centrum Brussel, politie zet traangas in

Een grote groep supporters trekt na de zege van Marokko tegen Canada in Brussel op straat om de kwalificatie voor de volgende ronde te vieren. Het gaat er wat chaotisch aan toe, en er wordt vuurwerk afgestoken. Ook richting de politie. Van echte onregelmatigheden is voorlopig echter geen sprake. De politie moest rond 19 uur traangas en honden inzetten.

Na de zege van Marokko tegen België kwam het afgelopen zondag tot stevige rellen. De politie kondigde toen al aan vandaag massaal aanwezig te zijn. En dat waren ze ook.

Waterkanonnen stonden paraat rond 16 uur en er werden van overal in het land versterkingen aangerukt voor de hoofdstad. In de wijk rond de Lemonnierlaan en de Stalingradlaan, waar vorige keer de rellen uitbraken, geldt een parkeerverbod voor auto’s en deelsteps. Verschillende aanbieders zijn hun steps komen ophalen. Maar meteen na de zege van Marokko tegen Canada verzamelde een grote groep mensen zich terug op die plek. Er werd vuurwerk afgestoken en er werd gezongen.

Marokkaanse supporters trekken massaal op straat in centrum Brussel, politie zet traangas in

Wanneer de menigte richting de politie liep en vuurwerk afstak richting de politie, werd de sfeer even chaotischer. Mensen, waaronder ook veel kinderen, liepen alle kanten uit. Uiteindelijk stapte de menigte al feestend richting het Zuidstation. Jongeren klommen er op een bus en er werden vuurpijlen afgestoken. Twee combi’s reden door de menigte zonder ertussen te komen. De sfeer is tussen feestelijk en grimmig, maar voorlopig lijkt het daarbij te blijven.

Veel Brusselse winkeleigenaars hielden donderdag preventief de deuren gesloten nadat verschillende relschoppers opnieuw hadden opgeroepen om naar het centrum af te zakken. Waterkanonnen staan paraat en er werden van overal in het land versterkingen aangerukt voor de hoofdstad.

In de wijk rond de Lemonnierlaan en de Stalingradlaan, waar vorige keer de rellen uitbraken, geldt een parkeerverbod voor auto’s en deelsteps. Verschillende aanbieders zijn hun steps komen ophalen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen