Foto: Christophe De Muynck

Commissaris-generaal federale politie verlengt mandaat niet wegens persoonlijke redenen

Marc De Mesmaeker zal zijn mandaat bij de federale politie niet verlengen wegens persoonlijke redenen. Dat maakt de politie donderdag bekend. De Mesmaeker was sinds 15 juni 2018 commissaris-generaal.

‘Marc De Mesmaeker heeft zijn beslissing vandaag meegedeeld aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie’, klinkt het in het persbericht van de federale politie. ‘Hij benadrukt dat de bevolking, de overheden, de andere veiligheidspartners en uiteraard de personeelsleden van de federale politie en bij uitbreiding van de geïntegreerde politie ondertussen op zijn volle inzet kunnen blijven rekenen.’

Kritiek

Het mandaat van De Mesmaeker loopt af in juni en zal dus niet verlengd worden. De beslissing komt er na veel kritiek op zijn werk. Ten eerste zou de digitalisering van de politie nog steeds ondermaats zijn. Ten tweede zou de rekrutering nog altijd niet loslopen. Eerder dit jaar raakte ook bekend dat verschillende klassen afgeschaft waren door een tekort aan kandidaten. Het derde punt van kritiek betrof de bestrijding van de drugsmaffia in Antwerpen.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden