Foto: dpg media
Televisieprijzen en meer

Opnieuw glitter, glamour en awards: nieuwe Vlaamse mediaprijzen heten Kastaars!

De Kastaars! eren het beste van de Vlaamse mediasector. De presentatie van de galashow op 28 januari is toevertrouwd aan Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst, niet toevallig de tv-coryfeeën van VRT, VTM en Vier.

Vlaanderen is met de Kastaars! een mediaprijs rijker. Zes jaar na het verdwijnen van de Vlaamse Televisie Sterren wordt er opnieuw een gala-avond georganiseerd om Vlaams mediatalent in de schijnwerpers te zetten. De presentatie is in handen van schermgezichten Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst. Mediabedrijven VRT, DPG Media, Streamz en SBS hebben samen hun schouders onder het initiatief gezet.

De prijzen lauweren meer dan alleen televisie. Volgens de initiatiefnemers ‘huldigen de prijzen alles wat je het afgelopen jaar moet hebben gezien of gehoord in onze media’. ‘Zowel tv-programma’s en -gezichten, radiopresentatoren en -formats als onlineproducties maken kans op een Kastaar’, klinkt het. ‘Het publiek kan in verschillende categorieën stemmen en voorts bepaalt een negenkoppige jury onder leiding van voorzitter Luc Appermont drie andere winnaars.’ De genomineerden en de verschillende categorieën worden op 9 januari bekendgemaakt.

De uitreiking zal de komende drie jaar telkens op de laatste zaterdag van januari plaatsvinden. Dat betekent dat de eerste Kastaars op 28 januari worden uitgedeeld. De show zal te volgen zijn op tv, radio en online. Opvallend is dat zowel Eén als VTM de show zal uitzenden. Op de radio kan iedereen volgen op Nostalgie, Joe, Qmusic, Radio 2 en MNM.

Bekroningen

‘Een kastaar, dat is een deugniet, een kanjer. En kanjers, die hebben we in overvloed’, zeggen Danira Boukhriss Terkessidis, Koen Wauters en Gert Verhulst nog in het persbericht. ‘Daarom eren deze prijzen al het goeds van het afgelopen jaar, uit de volledige Vlaamse mediasector.’

Met de nieuwe mediaprijs is Vlaanderen zo een overkoepelende prijs rijker, naast de Vlaamse cultuurprijzen Ultimas en de MIA’s voor de muziekindustrie. Sinds 2021 worden ook de Jamies uitgereikt, prijzen voor Vlaams onlinevideotalent. Die keren terug op 1 februari. Een televisieprijs was er sinds 2017 niet meer. De Vlaamse Televisie Sterren deemsterden weg in de obscuriteit toen verschillende televisiemakers er hun handen van aftrokken.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden