Foto:  reuters
Ook dat nog

Kanye ‘Ye’ West betaalt monsterbedrag aan alimentatie aan Kim Kardashian

De scheiding van Kanye West en Kim Kardashian is een feit. De vier kinderen van de rapper en de realityster zullen het grootste deel van de tijd bij hun moeder doorbrengen. West moet elke maand 200.000 dollar (193.000 euro) aan alimentatie betalen.

De voorbije maanden woedde in de rechtbank een hevige strijd tussen de 42-jarige Kardashian en de 45-jarige West. De twee waren in februari 2021 in onmin uit elkaar gegaan na een relatie van acht jaar. Wat er met hun geld en hun vier kinderen zou gebeuren, daar raakten ze het maar niet over eens.

Tot nu. De twee hebben een akkoord gevonden en de papieren daarvoor zijn ingediend. De voogdij over de kinderen North (9), Saint (6), Chicago (4) en Psalm (3) zullen ze delen, al zullen die het grootste van de tijd bij hun moeder doorbrengen. De belangrijke beslissingen over het welzijn van de kinderen moeten de ouders samen nemen, en alle uitgaven voor hun veiligheid en hun onderwijs zullen de twee delen. Ook moet West elke maand 200.000 dollar (193.000 euro) alimentatie betalen aan zijn ex-vrouw.

Presidentskandidaat

Het is best verrassend dat de twee tot een akkoord zijn gekomen, want de voorbije maanden leek West – wiens wettelijk naam nu Ye is – het noorden helemaal kwijt te zijn. Hij kwam meer in het nieuws met antisemitische uitspraken en andere uitspattingen dan met muzikaal of ander goed nieuws.

Veel bedrijven waarmee Ye samenwerkte keerden hem sindsdien de rug toe, en de rapper daagde zelfs eens niet op in de rechtbank. Hij houdt ondertussen wel vol aan zijn voornemen om in 2024, net als in 2020, kandidaat te zijn om president te worden in de VS.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden