Foto:  belga

Meestal grijs met hier en daar mogelijk wat opklaringen

Het blijft woensdag op de meeste plaatsen opnieuw grijs met eventueel een opklaring in de namiddag, vooral dan in het westen en het zuidoosten. In de voormiddag verwachten we wijdverspreide nevel en hardnekkige mist. In de namiddag kan het zicht op de meeste plaatsen verbeteren, met uitzondering van het noorden van het land, meldt het KMI.

De maxima schommelen tussen 3 en 6 graden in de Ardennen en 6 tot 9 graden elders. De wind is zwak in de westelijke helft van het land, maar matig in de oostelijke helft en komt uit veranderlijke richtingen of uit noord tot noordwest.

Woensdagavond en -nacht, wordt het opnieuw grijs met nog steeds nevel, lage wolken of mist. Het is meestal droog, maar uit de lage bewolking kan motregen vallen in Midden- en Hoog-België. De minima liggen tussen 0 en 6 graden bij een vaak zwakke tot soms matige noordoostenwind.

Donderdagochtend is er lokaal kans op mist. In de loop van de dag blijven de lage wolken overvloedig aanwezig en met op sommige plaatsen motregen. Op het Ardense reliëf zorgen ze voor een verminderd zicht. Over het westen en noordwesten verwachten we mogelijk enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 3 graden op de Hoge Venen, 6 of 7 graden in het centrum en het uiterste zuiden van het land en 8 graden aan zee bij een zwakke tot matige noordoostenwind.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen