Foto:  Lorenzo Agius

Na de ‘Oscarklap’: Will Smith begripvol als publiek nog niet klaar is voor nieuwe film

Acteur Will Smith heeft begrip voor wie zijn nieuwe film Emancipation niet wil gaan bekijken, minder dan een jaar na de klap die hij Chris Rock toebracht tijdens de Oscaruitreiking. Tegelijk maakt hij zich zorgen dat het team achter de film zo niet de waardering zal krijgen die het verdient.

‘Mijn grootste zorg is mijn team’, zegt acteur Will Smith tijdens een interview op de Amerikaanse zender Fox. Hij roemt uitdrukkelijk regisseur Antoine Fuqua: ‘Antoine en het team hebben een film gemaakt die volgens mij het beste werk is in hun carrière. Ik hoop vooral dat mijn fouten niet zullen afstralen op hen. Ik hoop op zijn minst dat de kracht van de film de harten van de mensen zal openen voor de fantastische artiesten in deze productie.’

Emancipation is het eerste grote project van acteur Will Smith sinds de beruchte klap op de voorbije Oscarceremonie. Die film, waarin Smith de hoofdrol vertolkt, wordt gezien als een kanshebber voor de Oscars van 2023. De lancering van de film werd na het incident voor onbepaalde tijd uitgesteld.

De film komt op 2 december in de Amerikaanse bioscopen en verschijnt een week later op streamingplatform Apple TV+. Zo kan het bedrijf de film nog nomineren voor de komende Oscars. Tijdens de vorige ceremonie won Apple TV+ met de speelfilm Coda als eerste streamingplatform de prijs voor beste film.

Tijdens die show ging het helemaal mis voor Smith. Hollywoodkenners hadden dan ook verwacht dat de historische film over slavernij zou worden uitgesteld, vanwege de slechte reputatie die Smith meedraagt nadat hij presentator Chris Rock op het podium een klap had verkocht. Het kwam de filmster op veel kritiek te staan en hij is ook tien jaar lang niet welkom op de ceremonie.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden