Foto:  Fred Debrock

195 extra banen in jeugdhulp

De Vlaamse regering injecteert ongeveer 22 miljoen euro om de laagste lonen in de jeugdhulp op te krikken. Nog eens 12 miljoen euro moet de kwaliteit van de jobs verbeteren. Daarnaast komen er 195 extra banen.

Meer personeel en meer koopkracht voor het personeel in de Vlaamse jeugdhulp­voorzieningen, dat beloofde het zesde Vlaamse Intersectoraal Akkoord, dat vorig jaar werd afgesloten met de sociale partners. Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) laat nu weten dat er 195 jobs bij komen.

Ook de koopkrachtverhoging voor het personeel van opvoedings- en gezondheidsvoorzieningen en personeel dat onder de openbare besturen valt komt er. Het gaat om een loonsverhoging van gemiddeld 4,5 percent, met een minimum van 1,7 percent en een maximum van 9,5 percent. Die grootste verhoging is vooral voor starters en personeel met een lage anciënniteit bedoeld. Dat moet volgens de minister bijdragen tot een grotere aantrekkelijkheid van de job. Vlaanderen heeft er ongeveer 22 miljoen euro voor klaar.

Andere maatregelen om de leefbaarheid van de jobs te verbeteren, zoals meer opleidingsdagen en het recht op drie weken aaneensluitende vakantie, mogen nog ongeveer 12 miljoen euro kosten.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen