Al zeker zeven doden na aardverschuiving op Italiaanse eiland Ischia

Bij de aardverschuiving die zaterdag het Italiaanse eiland Ischia trof tijdens een hevige storm zijn al zeker zeven doden gevallen. Er wordt nog gezocht naar vijf vermisten.

De jongste voorlopige balans omvat het eerste slachtoffer dat zaterdag werd gevonden, Elenora (31), en zes anderen die zondag zijn teruggevonden: een broer en zus van 10 en 6 jaar, een koppel met hun baby geboren op 4 november en Nikolica, een 58-jarige Bulgaar.

Ruim 200 manschappen van de civiele bescherming en de ordetroepen zochten zondag nog naar slachtoffers, terwijl honderden vrijwilligers, in modder tot aan hun knieën, in de weer waren om de straten schoon te vegen van de badplaats, die 8.000 inwoners telt in de winter. Met schoppen probeerden ze de toegang tot huizen en winkels vrij te maken. Her en der lagen wrakken van auto’s en bussen die door de modderstroom vernield werden.

Ruim 170 mensen werden, volgens officiële cijfers, in veiligheid gebracht. Er zijn dertien gewonden geteld.

In de vroege uren zaterdag trof een modderstroom het stadje Casamicciola Terme, in het noorden van het eiland vlakbij Napels. Zeker één huis werd onder de modder bedolven en de stroom sleurde auto’s mee naar de zee, zo meldden Italiaanse media en de hulpdiensten. 

De zoekoperaties worden bemoeilijkt door de aanhoudende regen en felle wind. Daardoor liep de aanvoer van versterking met de ferry vanaf het continent ook vertraging op.

Badplaats

Casamicciola Terme is een badplaats met in de winter 8.000 inwoners. De brandweer meldde dat bij de aardverschuiving twee personen werden gered uit een auto die tot in zee was meegesleurd. Zeker dertig gezinnen zitten door de modder vast in hun woning, zonder water of elektriciteit.

Het eiland Ischia, dat ruim 20.000 inwoners telt, is een populaire vakantiebestemming door zijn warmwaterbronnen. In 2017 raakten bij een aardbeving in Cassamicciole Terme 42 personen gewond. Vijf jaar daarvoor kwam een veertienjarig meisje om het leven bij een aardverschuiving.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen