Mandarijnwafels met rozemarijn

Deze zachte wafeltjes krijgen een frisse citrustoets door de mandarijnschil en wat warme kruidigheid door de verse rozemarijn. Instant eindejaarsfeer verzekerd.

INGREDIËNTEN

(voor ongeveer 20 kleine wafels):

250 g boter op kamertemperatuur

200 g suiker (of 250 g als je houdt van een zoeter wafeltje)

150 g yoghurt op kamertemperatuur

4 eieren

Zeste van 2 grote mandarijnen

1 el gehakte rozemarijnblaadjes

1 tl bakpoeder

400 g bloem

1 snuifje zout

1 el neutrale olie om het wafelijzer in te vetten

BEREIDING:

1. Doe de boter, suiker, yoghurt en eieren in een mengkom. Mix met de kloppers van een handmixer tot een geheel. Voeg de mandarijnzeste en rozemarijn toe.

2. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en het zout. Voeg het bloemmengsel in delen toe terwijl je aan een laag tempo blijft kloppen.

3. Warm het wafelijzer op, vet het in met olie en bak wafels tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 2 minuten per wafel.

4. Laat afkoelen op een rooster. Bewaar in een luchtdichte doos.

Recept: Johanna Goyvaerts & Barbara Serulus

Foto: Eefje De Coninck & Senne Van der Ven

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen