Groene curry met knapperige zalm

Sandra Bekkari wil met haar boek Fast Food 2 de Vlaming overtuigen dat gezond ook lekker kan zijn. Neen, denk niet meteen aan hamburgers, wel aan gerechten die in gemiddeld een halfuur op tafel staan, zoals deze curry van groene groenten.

Ingrediënten

- 1 sjalot, fijngehakt

- 1 teen knoflook, fijngehakt

- 2 tl groene currypasta

- 200 g sugarsnaps

- 1 paksoi, in reepjes (of 2 minipaksoi)

- 200 ml groentebouillon

- 250 ml kokosmelk

- 200 g edamameboontjes, diepvries (of erwtjes)

- 1 limoen

- 1 eiwit

- 3 el sesamzaadjes

- 2 el chiazaadjes

- 300 g zalmfilet, zonder vel, in stukken

Voor de afwerking

- verse koriander (of bladpeterselie)

Bereiding

1. Stoof het sjalotje en de knoflook glazig. Voeg de currypasta toe en bak even mee.

2. Voeg de sugarsnaps en de stelen van de paksoi, de groentebouillon en de kokosmelk toe. Laat zo’n 8 minuten sudderen tot de sugarsnaps beetgaar zijn. Voeg na een 3-tal minuten de edamameboontjes toe en helemaal op het einde de blaadjes van de paksoi en een scheutje limoensap.

3. Doe ondertussen het eiwit in een schaaltje en roer los. Doe de sesam- en chiazaadjes in een ander schaaltje en meng.

4. Dompel de stukjes zalm in het eiwit en vervolgens door de zaadjes. Kruid met zwarte peper en een snufje zout.

5. Bak de zalm 2 à 3 minuten langs beide kanten in een antiaanbakpan op een middelhoog vuur tot de buitenkant lekker krokant is.

6. Serveer de groene curry met de zalm en een partje limoen.

7. Werk af met verse koriander.

Recept: Sandra Bekkari

Foto: rr

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen