Foto:  IF

Voor de tweede keer in een week tijd: kind aangereden op steenweg vlak bij Gentse Dampoort

Op de Antwerpsesteenweg in Sint-Amandsberg, vlak bij de Gentse Dampoort, is vrijdagochtend een 10-jarige jongen gewond geraakt bij een ongeval onderweg naar school. Het is het tweede ongeval in een week tijd in de wijk.

De Gentse politie kreeg vrijdag om 8.20 uur melding van een aanrijding op de Land Van Waaslaan. Een kind werd ter hoogte van het kruispunt met de Engelbert van Arenbergstraat aangereden door een auto. Het gaat om een jongen van 10 jaar oud die met de fiets onderweg was naar school.

Het slachtoffer werd naar het Az Sint-Lucas gebracht met de ambulance, maar verkeert volgens de eerste informatie van de politie niet in levensgevaar. Zijn verwondingen zouden meevallen, maar ter controle werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

Het is de tweede keer in een week dat de wijk aan Dampoort opgeschrikt wordt door een ongeval waarbij een minderjarige gewond raakte. Maandag werden twee meisjes van 12 jaar oud aangereden op het zebrapad op de Antwerpsesteenweg toen ze onderweg naar school waren.

Het ongeval te veel, vonden ouders en buurtorganisaties toen al. Ze vragen onmiddellijke actie om de wijk veiliger te maken. ‘We hebben vaak het gevoel dat we elke dag ons leven riskeren met onze kinderen.’ ‘Zijn de steenwegen een oorlogszone misschien?’, klinkt het vrijdag boos, na het nieuwe ongeval. ‘Wordt er van ons verwacht dat wij onze kinderen thuishouden?’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen