Foto:  ap

Minstens zes doden bij schietpartij in Amerikaanse supermarkt Walmart

Bij een schietpartij in een Walmart in Virginia zijn dinsdagavond al zeker zes mensen om het leven gekomen. De schutter, een manager van de lokale supermarktketen, opende het vuur op zijn collega’s tijdens een pauze in de kantine.

Dinsdagavond rond 22.15 uur (woensdagochtend 4.15 uur Belgische tijd) reageerde de lokale politie op een melding van een schietpartij in een Walmart-vestiging in Chesapeake, een stad met 200.000 inwoners in de Amerikaanse staat Virginia. De politie trof er ‘meerdere doden en gewonden’ aan, verklaarde politiewoordvoerder Leo Kosinski op een korte persconferentie. Tijdens de schietpartij kwamen zeker zeven mensen om het leven, onder wie de schutter.

De politie gaat uit van één schutter, wiens naam nog niet bekend is. Het zou gaan om een manager van de lokale Walmart, die tijdens een pauze in de kantine zijn collega’s onder vuur nam. Vervolgens zou hij zichzelf van het leven beroofd hebben. Zijn lichaam werd intussen aangetroffen in het gebouw. Mogelijk schoot hij zichzelf na de feiten dood, al kon de politie dat nog niet bevestigen.

Het gaat om de derde dodelijke schietpartij op minder dan een maand tijd in de VS. Vorige zaterdag kwamen vijf mensen om het leven bij een schietpartij in een holebi-nachtclub in Colorado Springsen raakten 25 anderen gewond. Eerder deze maand werden drie leden van het footballteam van de universiteit van Virginia gedood door een voormalige speler.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen