Foto:  BELGAIMAGE

Beslissing transformatieplan VRT uitgesteld

De raad van bestuur van de VRT heeft maandag dan toch nog geen beslissing genomen over het transformatieplan van de openbare omroep. Die beslissing werd uitgesteld vanwege formele redenen.

Maandag hebben de vakbonden, de VRT-directie en de Vlaamse regering de zogenaamde conclusietekst van het plan nog een laatste keer besproken in het sectorcomité. De Vlaamse regering gaf daar groen licht voor het plan.

Maar op het document dat maandag naar de raad van bestuur moest, ontbraken de handtekeningen van minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) en van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). Pas alle betrokken Vlaamse ministers binnen het sectorcomité het document hebben kunnen ondertekenen, kan de raad van bestuur formeel ingelicht worden over de uitkomst. Vandaag moeten die handtekeningen binnen zijn en komt de raad van bestuur opnieuw samen. De verwachting is dat die het transformatieplan zal goedkeuren.

Met zijn plan wil ceo Frederik Delaplace tegen 2025 25 miljoen euro besparen (onder meer door 67 naakte ontslagen) én tegelijk meer inzetten op digitalisering.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen