Foto:  AP

Biden viert tachtigste verjaardag in intieme kring, dag na trouwfeest kleindochter in Witte Huis

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondag zijn tachtigste verjaardag gevierd met een brunch in familiekring. Hij is de eerste Amerikaanse president die in het Witte Huis tachtig jaar wordt.

Jill Biden, die volgens CNN het verjaardagsfeest organiseerde, tweette een foto van de brunch, en schreef daarbij: ‘Een perfect verjaardagsfeest gevuld met zo veel liefde – en Joes favoriete kokoscake!’

Ze postte ook twee foto’s waarop ze danst met haar man: ‘Er is niemand met wie ik liever zou dansen dan jou. Gelukkige verjaardag, Joe! Ik hou van jou.’

Er kwam geen officiële communicatie over de verjaardag van Biden, ook al is hij nu de oudste president die de Verenigde Staten ooit heeft gehad. Zijn leeftijd ligt gevoelig in de VS. Het team van Biden wil er liever niet te veel nadruk op leggen. Oud-president Donald Trump noemt Biden consequent ‘Sleepy Joe’. En ook andere tegenstanders halen regelmatig aan dat Biden te oud is voor het leiderschap.

Biden overweegt om zich opnieuw kandidaat te stellen voor het presidentschap en wil begin volgend jaar beslissen. Er gaan echter ook stemmen op in de Democratische Partij om de weg vrij te maken voor politici van een jongere generatie.

Dat Joe Biden geen groot verjaardagsfeest kreeg, werd zaterdag enigszins gecompenseerd door het trouwfeest van zijn kleindochter in het Witte Huis. Naomi Biden gaf er het jawoord aan Peter Neal. De timing van het trouwfeest, een dag voor Bidens verjaardag, was volgens CNN geen toeval.

Biden viert tachtigste verjaardag in intieme kring, dag na trouwfeest kleindochter in Witte Huis
Foto:  Adam Schultz/White House

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen