Foto: ap

Noord-Korea lanceert opnieuw ballistische raket, inslag in Japanse economische zone

Noord-Korea heeft vrijdag voor de tweede keer in twee dagen een ‘ongeïdentificeerde ballistische raket’ afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse leger. Het gaat om de laatste in een recordreeks van lanceringen in de afgelopen weken.

Het Zuid-Koreaanse leger ontdekte de ‘lancering van een ongeïdentificeerde ballistische raket in oostelijke richting’. Volgens Seoel gaat het mogelijk om een intercontinentale langeafstandsraket, een type wapen dat een zeer grote afstand kan afleggen.

Volgens het Japanse ministerie van Defensie werd de raket rond 10.14 uur plaatselijke tijd (2.14 uur Belgische tijd) vanaf de westkust van het Koreaanse schiereiland in oostelijke richting afgevuurd, meldt Kyodo News.

De Japanse premier Fumio Kishida laat weten dat de raket in de Japanse economische zone (EEZ) lijkt te zijn terechtgekomen. Hij noemt de lancering ‘absoluut onacceptabel’.

Donderdag vuurde Pyongyang ook een ballistische raket af. Die kwam volgens Seoel terecht in de Japanse Zee. Die lancering volgde op het dreigement van het land om met zwaardere militaire acties te komen als de Verenigde Staten oefeningen blijven houden in de regio.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden