Foto: vdb

KV Kortrijk stelt Bernd Storck aan als nieuwe coach

KV Kortrijk laat er geen gras over groeien. Vier dagen na het ontslag van Adnan Custovic (44) heeft de club al een nieuwe hoofdcoach beet. De Duitser Bernd Storck (59) moet rood-wit na de WK-break naar veiligere regionen brengen. Hij tekent een contract tot het einde van het seizoen.

De Kerels sloten de competitie afgelopen weekend af op de voorlaatste plek, met het minst aantal gemaakte doelpunten en een nieuw trainersontslag. Ook Adnan Custovic kon het tij niet doen keren in het Guldensporenstadion nadat Karim Belhocine eerder al de laan werd uitgestuurd. De Bosniër voelde de bui al hangen na de wedstrijd tegen Gent. ‘Ik weet niet hoe het voor mij zal verdergaan bij KV Kortrijk’, liet hij toen optekenen. ‘Die keuze ligt bij het bestuur.’

Custovic pakte amper 8 op 33 punten in de competitie en een bekeroverwinning op RWDM kon zijn penibele situatie niet meer verbloemen. Zijn avontuur bij KVK was er eentje van korte duur: amper twee en een halve maand mocht hij zich coach van KV Kortrijk noemen.

Reddende engel

De club maakte zojuist bekend dat Bernd Storck de touwtjes in handen krijgt. De Duitser is een bekende naam in de Jupiler Pro League. Als coach maakte hij in ons land indruk bij ploegen als Moeskroen en Cercle Brugge, die hij beide nog uit een verloren positie haalde. KV Kortrijk zit in een gelijkaardige situatie. Na even weg te zijn geweest werd hij vorig seizoen aangesteld als nieuwe manager van Genk, maar dat verhaal was van korte duur. Dit seizoen begon hij nog als coach van KAS Eupen, maar ook die periode bleek geen succes. Daar werd hij vorige maand aan de deur gezet.

KV Kortrijk hoopt dat de oefenmeester zijn spel van bij Moeskroen en Cercle Brugge weer kan bovenhalen. Storck neemt assistent Matyas Czuczi (32) mee als zijn rechterhand, nadat Gunther Van Handenhoven (43) ook ontslagen werd bij de Kerels. De twee kennen elkaar nog van bij Eupen en het Slowaakse DAC.Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen