Foto: Shutterstock

17-jarige gefolterd als wraak voor gestolen drugs

Een lokale drugsbende heeft een zeventienjarige loopjongen gefolterd omdat hij een rivaliserende bende getipt zou hebben over whereabouts van 300 kilogram cocaïne. Ze sneden zijn oor af en de pezen van zijn hand over en staken een mes in zijn voet.

De loopjongen werd in april van dit jaar door een drugsbende gefolterd in de garage van een boerderij in het Oost-Vlaamse Maldegem. Nadat ze zijn oor hadden afgesneden, sneden de folteraars ook de pezen van zijn hand door en staken ze een mes in zijn voet. Die hand kan het jonge slachtoffer niet meer gebruiken en hij dreigt vier van zijn vijf tenen te verliezen.

De foltering was een vergelding. In opdracht van de bendeleiders moest de zeventienjarige samen met een andere loopjongen maar liefst 300 kilogram cocaïne bewaken. Die lag opgeslagen in de garage van die boerderij in Maldegem. Er leek geen vuiltje aan de lucht tot de twee plots werden overvallen door een rivaliserende bende.

15 miljoen euro

15 miljoen euro aan drugs was weg. Dat pikten de bendeleiders niet en al snel werd de zeventienjarige aangeduid als verantwoordelijke voor het verlies. Hij werd ervan verdacht de rivaliserende drugsbende te hebben getipt over de hoeveelheid drugs en de plaats waar de cocaïne werd bewaard.

De politie kon uiteindelijk vier verdachten oppakken nadat het zwaargewonde slachtoffer was afgezet aan de voordeur van het ziekenhuis van Eeklo. Op camerabeelden is de nummerplaat van de wagen en een van de bendeleden te zien.

De vier verdachten verschenen maandag voor de raadkamer in Gent. Drie van hen bleven aangehouden. Het slachtoffer heeft zich vooralsnog geen burgerlijke partij gesteld in deze zaak. Belangrijk detail: de vier zouden niet meer zijn dan voetvolk van de bende. De folteraars en opdrachtgevers lopen nog steeds vrij rond.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen