camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

E-commerce

‘Amazon plant schrapping 10.000 banen’

dinsdag 15 november 2022 om 3.25 uur

 Fred Debrock

De Amerikaanse ­internetreus Amazon is van plan om zowat 10.000 banen te schrappen. Dat schrijft The New York Times op basis van anonieme bronnen. Het gaat om administratieve en technische functies die zouden verdwijnen, en dat al vanaf deze week. Volgens de krant zouden de klappen vallen in de apparatendivisie – waaronder de virtuele assistent Alexa valt –, de retailtak en op de hr-afdeling. De 10.000 jobs die sneuvelen vertegenwoordigen 3 procent van het totale aantal ‘corporate’ werknemers en minder dan 1 procent van het totale wereldwijde personeelsbestand van 1,5 miljoen mensen.

Het zou gaan om de grootste ontslagronde bij Amazon ooit. Het zou zich daarmee aansluiten bij een rij van grote internetbedrijven die afslanken. Vorige week kondigde Facebook aan 11.000 jobs te schrappen, daarvoor ging bij Twitter al bijna de helft van de wereldwijde banen verloren en in augustus zei Snap, het moederbedrijf van Snapchat, al dat het een vijfde van het personeel zou laten afvloeien.

In de coronapandemie zag Amazon zijn zaken boomen, terwijl consumenten hun toevlucht zochten tot onlineaankopen en bedrijven tot de clouddiensten van het concern. In twee jaar tijd verdubbelde het aantal werknemers. Eerder dit jaar vertraagde de groei van Amazon fors en eerder deze maand kondigde het bedrijf al een aanwervingsstop aan. (belga)

Aangeraden

Niet te missen