camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Oplichting

Cryptobeurs FTX mogelijk ook gehackt

maandag 14 november 2022 om 3.25 uur

 reuters

De zieltogende cryptobeurs FTX, die vecht voor haar overleven, zou het slachtoffer zijn van hacking.

Vrijdagnamiddag verdween naar schatting 662 miljoen dollar aan cryptomunten van klanten. Afgelopen zaterdag zei het bedrijf dat het mogelijk om hacking ging.

FTX zou op zijn pagina op de berichtendienst Telegram gewaarschuwd hebben voor de hacking. Klanten werden gewaarschuwd dat er mogelijk sprake was van ‘trojaanse paarden’. Dat is software die er oké uitziet, maar bedoeld is om gebruikers geld afhandig te maken.

Speculatieve beleggingen

Ook op een andere cryptobeurs, Kraken, zijn onregelmatigheden vastgesteld. Een account op die beurs zou gebruikt zijn voor de hack. Kraken zou weten wie achter de diefstal zit.

   • Crypto wordt bibbergeld na ondergang FTX

FTX vroeg vrijdag bescherming tegen schuldeisers. Oprichter en ceo Sam Bankman-Fried nam er ontslag en zei in een omstandig bericht op sociale media dat hij ernstige fouten had gemaakt.

FTX had grote bedragen aan klantentegoeden uitgeleend aan het zusterbedrijf Alameda, dat er speculatieve beleggingen mee deed. Bankman-Fried hield er blijkbaar geen rekening mee dat als te veel klanten terzelfdertijd hun tegoeden zouden opvragen er een liquiditeitscrisis zou optreden.  (pdd)

Aangeraden

Niet te missen