Foto: belga
Voetbal

Pro League grijpt in na zoveelste incident met supporters en roept alle clubs maandag samen: ‘Zullen ons plan versneld invoeren’

Lorin Parys, de ceo van de Pro League, maakte zondag op Twitter bekend dat hij alle voetbalclubs maandagochtend samenroept. De bijeenkomst komt er na het nieuwe wangedrag van supporters tijdens de wedstrijden Charleroi - KV Mechelen zaterdagavond.

De wedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen ontspoorde zaterdagavond door toedoen van een groep supporters. Er werden vuurpijlen en tennisballen op het terrein gegooid, waarna de match uiteindelijk gestaakt moest worden. Het is niet het eerste incident van de afgelopen weken. Standard - Anderlecht moest onlangs gestaakt worden toen de bezoekende fans over de schreef gingen, na afloop van AA Gent - Club Brugge maakten de supporters het vorige week ook al bont. Ook in de lagere reeksen liep het zaterdagavond mis. In Eerste Nationale bestormden fans van La Louvière het veld van concurrent Francs Borains, waarna ze de thuisfans aanvielen. Ook die wedstrijd werd gestaakt.

Mehdi Bayat furieus na gestaakte wedstrijd: ‘Wat moet ik doen? Mijn ploeg failliet laten gaan?’

Pro League grijpt in na zoveelste incident met supporters en roept alle clubs maandag samen: ‘Zullen ons plan versneld invoeren’
Er werden tijdens de match tussen Charleroi en Mechelen ook vuurpijlen op de grasmat gegooid.  Foto:  belga

‘Morgenochtend roep ik alle clubs samen over voetbalveiligheid’, schrijft Pro League-ceo Lorin Parys op Twitter. ’Het kan niet langer dat een groep ons voetbal kaapt voor andere doeleinden. Die groep moet eruit. We zullen onze verantwoordelijkheid nemen en ons plan versneld invoeren. Daarvoor reiken we de hand naar alle partners.’Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen