Foto:  belga
Voetbal

Mehdi Bayat furieus na gestaakte wedstrijd: ‘Wat moet ik doen? Mijn ploeg failliet laten gaan?’

Charleroi-voorzitter Mehdi Bayat was buiten zinnen toen hij na de gestaakte wedstrijd tussen zijn ploeg en KV Mechelen voor de tv-camera’s kwam. De Carolo’s stonden voor, maar de ultra’s van Charleroi legden tot drie keer toe de match stil door vuurwerk en tennisballen op het veld te gooien.

‘Ik had het voorspeld voor de wedstrijd. Ik heb er geen woorden voor’, zegt Bayat. ‘We hadden de match in handen, we waren aan het winnen. Iedereen op de club werkt dag in dag uit hard, en dan doen de fans dit? Bravo. Ik weet niet meer wat ik moet zeggen. Het bestuur van KV Mechelen snapt het ook niet: zij zijn jaloers op ons omdat wij een gezonde club hebben. Zij maken zes miljoen euro verlies. Wat moet ik dan doen? Mijn ploeg failliet laten gaan?’

Mehdi Bayat furieus na gestaakte wedstrijd: ‘Wat moet ik doen? Mijn ploeg failliet laten gaan?’
Foto: belga

Vooral Bayat zelf werd voor de zoveelste keer dit seizoen geviseerd. Dat was bij de start van het seizoen al duidelijk, net als in de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk enkele weken geleden. ‘Het doet pijn. Iedereen was gemotiveerd. Ik vind het ook erg voor Frank Defays. Hij is aan zijn laatste match als coach bezig en ze nemen hem dit af.’ Bayat ging na de wedstrijd nog verhaal halen bij ref Jan Boterberg, die het reglement volgde.

Mehdi Bayat furieus na gestaakte wedstrijd: ‘Wat moet ik doen? Mijn ploeg failliet laten gaan?’
Foto: belga

‘Tuurlijk snap ik hem, zo staat het in het reglement’, zegt Bayat. ‘Maar wat kunnen we meer doen? We hebben de personen die met vuurwerk gooiden direct uit ons stadion gezet. Maar het reglement laat nu eenmaal toe dat de fans een wedstrijd kunnen beslissen. Waar gaat dit naartoe? Dat ze zo kunnen tonen dat zij de macht hebben? Chapeau. We moeten er iets aan doen. Ik ga samen zitten met de stad, met de politie, met iedereen die betrokken is. Onze handen zijn gebonden: we kunnen die personen onmogelijk uit ons stadion houden. Ze gijzelen het hele stadion en bij uitbreiding het Belgische voetbal. Want dit zal blijven gebeuren.’Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen