Foto:  BELGA

Ayase Ueda bezorgt Cercle Brugge drie belangrijke punten tegen Sint-Truiden

Ayase Ueda mag straks naar het WK. Hij vierde zijn selectie door de enige en dus winnende treffer te scoren. Door deze zege springt Cercle nu over STVV naar de gedeelde achtste plaats in de stand.

STVV is een club in Japanse handen en dus waren er voor de match bloemen voor doelman Daniel Schmidt, die met Japan naar het WK mag. Dat mag Ayase Ueda van Cercle eveneens en ook hij kreeg bloemen van de thuisclub. Een mooi gebaar maar eenmaal begonnen was het wel van geen tel meer. Wolke Janssens en Olivier Deman gingen meteen fel met mekaar in de clinch, Erik Lambrechts gaf ze een stevige uitbrander maar hield het geel nog op zak. Vreemder was wel dat Lambrechts en zijn VAR-collega Bert Put geen graten zagen in het feit dat de doorgebroken Bruno onderuit werd gehaald en er niet gefloten werd.

Ayase Ueda bezorgt Cercle Brugge drie belangrijke punten tegen Sint-Truiden
Foto:  Isosport

Tegen Cercle kan je maar beter opletten bij spelhernemingen. Dit keer deed Hotic het echter niet goed want hij mikte onbeheerst over. Wie Cercle zegt, denkt ook aan pressen, intensiteit en tempo. Dat deed de Vereniging ook op het kunstgras van Stayen en dat leverde na dik 20 minuten ei zo na ook de openingsgoal op. Ueda nam de lage voorzet van Deman in één tijd over maar zijn bal belandde net aan de buitenkant van de paal.

Ayase Ueda bezorgt Cercle Brugge drie belangrijke punten tegen Sint-Truiden
Foto:  Isosport

Niet Brüls maar Ueda breekt de ban

Na de rust bleef Cercle-kapitein Charles Vanhoutte binnen. Hij werd vervangen door Abu Francis.

Nog voor het uur wisselde ook STVV-coach Hollerbach. Hij bracht Christian Brüls in, die volgens de statistici van de thuisclub aan zijn 200ste match in de Jupiler Pro League was begonnen. Brüls moest de match openbreken voor STVV maar dat lukte niet. Integendeel, de goal viel aan de overkant. Onverwacht, maar het was wel knap hoe Hotic de snelle Ueda diep stuurde. Die stak de bal mooi voorbij zijn landgenoot Schmidt. Uitgerekend de man die voor de match bloemen kreeg van de thuisclub, nekte de Kanaries.

Hollerbach reageerde met drie wissels maar Fatih Kaya bleef amper een paar minuten op het veld. Lambrechts gaf Kaya op aangeven van de VAR rood voor natrappen. STVV moest dus met tien man op zoek naar de gelijkmaker. Maar Cercle, dat nog met tien eindigde na de tweede gele kaart van Lopes, gaf niks meer weg.

Ayase Ueda bezorgt Cercle Brugge drie belangrijke punten tegen Sint-Truiden
Foto:  BELGA

STVV: Schmidt; Al-Dakhil (74’ Hashioka), Leistner, Bauer; Janssens, Okazaki (74’Kaya), Boya (81’ Van Dessel), Konaté, Bocat ((74’ Koita); Bruno (55’ Brüls), Hayashi

Cercle Brugge: Majecki; Ravych Popovic, Daland; Somers, Lopes, Vanhoutte (46’ Francis), Deman, Hotic (87’ Van der Bruggen); Ueda (90’ Gboho), Denkey

Doelpunten: 69’ Ueda (Hotic) 0-1

Gele kaarten: 41’ Lopes (fout), 44’ Daland (fout), 50’ Somers (fout)

Rode kaarten: 84’ Kaya (fout), 90’ Lopes (2x geel)

Scheidsrechter: Erik Lambrechts

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen