Foto:  Belga

Uitzonderlijk: onderzoeksrechter houdt Yassine M. formeel aan hoewel hij nog niet kon worden verhoord

Yassine M., de man die verdacht wordt van de steekpartij op twee agenten in Brussel, is aangehouden, zo bevestigt het federaal parket. Hij wordt beschuldigd van moord en poging moord in terroristische context.

De verdachte van de aanslag op twee politieagenten donderdagavond in Schaarbeek staat onder aanhoudingsbevel wegens moord en poging tot moord in een terroristische context, zo meldt het federaal parket. De man ligt nog in het ziekenhuis en is nog niet gehoord door een onderzoeksrechter. Dat kon nog niet omdat zijn medische toestand het nog niet toelaat. De wetsdokter heeft vastgesteld dat hij niet verhoorbaar is omwille van zijn medische toestand. De onderzoeksrechter heeft een schriftelijk mandaat afgeleverd zonder hem eerst te verhoren. Dat is uitzonderlijk.

   • ‘Van Quickenborne liegt over nultolerantie’

Donderdagavond patrouilleerden Jason P. en zijn collega Thomas Monjoie, twee politieagenten van de politiezone Brussel-Noord, met de wagen in de Noordwijk van Schaarbeek. Toen ze omstreeks 19 uur stilstonden voor een rood licht in de Aarschotstraat, werden ze aangevallen met een mes.

De aanvaller stak Monjoie, die het politievoertuig bestuurde, in de nek. Jason P. werd in de arm geraakt. Kort nadien werd Yassine M. zelf neergeschoten door een politiepatrouille die door agent P. in versterking was opgeroepen.

Inspecteur Monjoie overleefde zijn ernstige verwondingen niet. Zijn collega raakte zwaargewond maar mocht zaterdagmiddag het ziekenhuis verlaten om thuis verder te herstellen.

Bekijk hieronder de erehaag die collega’s vormden voor Jason P.

Erehaag gewonde agent Brussel. Video: Het Nieuwsblad

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden