Aardpeersoep met tijm en prei
Aardperen geven herfst- en wintergerechten een nootachtige smaak. Eet ze rauw in een salade of gekookt in een puree. Deze soep is een recept van Kim Vercoutere en Tine Tomme, die met hun boek ‘Soul kitchen’ plantaardig en suikervrij koken promoten.
Ingrediënten
- 1 liter water
- snufje zeezout
- 3 aardperen, in blokjes
- 1 aardappel, in blokjes
- 1 theelepel groentebouillon
- 1 theelepel gedroogde of verse tijm
- wit van 1 prei, in schijfjes
- groen van 1 prei, fijngesnipperd
Bereiding
1. Breng het gezouten water aan de kook met de aardpeer, de aardappel, de bouillon en de tijm.
2. Voeg na 10 minuten het preiwit toe en laat nog 5 minuten koken. Proef en kruid bij naar smaak.
3. Garneer de soep met het groen van de prei.
Foto: Heikki Verdurme