Klaarwakker Jef (2/3) | Hoe gaan we om met verwachtingen nu we ouders worden?

Het kindje in Andrea’s buik wordt groter en groter. En samen met de baby groeien de verwachtingen. Over hoe de bevalling zal zijn, maar ook over wat voor ouders Jef en Andrea zullen zijn. Ouders, collega’s, vrienden, werkgevers en de maatschappij, iedereen lijkt een mening te hebben over ouderschap. Wat is de impact van al die druk, en wat als die te groot wordt?

Binnenlandredacteur Jef Poppelmonde en zijn vriendin Andrea Jame vragen zich in drie afleveringen af hoe ze goede ouders kunnen zijn als ze willen blijven werken, sporten en reizen. Hoeveel van ‘hun huidige leven’ zullen ze moeten opgeven voor hun ouderschap? En hoe vind je de balans tussen je eigen ontwikkeling en de beste ontplooiingskansen voor je kind?

 

De andere afleveringen kan je hier beluisteren

Aflevering 1 | Wat geef ik op om een goede ouder te zijn?

Aflevering 3 | Hoe vinden we als jonge ouders een nieuw evenwicht?

Samira Ataei van onze buitenlandredactie stelt zichzelf en haar leeftijdsgenoten de vraag: ‘Wat is thuis zijn?’ Beluister haar drie afleveringen van Klaarwakker hier.

OVER DEZE PODCAST
‘Waar lig jij echt van wakker?’ Die vraag stellen vijf jonge journalisten van De Standaard elkaar in de nieuwe podcastreeks Klaarwakker. Elk trekken ze met een persoonlijk dilemma naar leeftijdsgenoten en experts. Koop ik een huis of huur ik beter? Wil ik wel een kind? Moet ik mij schuldig voelen over het klimaat? Hoe veilig is de nacht? En waar voel ik me echt thuis?

Samira Ataei emigreerde met haar ouders vanuit Iran naar België toen ze vijf jaar oud was. Sinds haar tienerjaren ligt ze wakker van de vraag: ‘Wat is thuis zijn?’

In een tweede reeks van drie afleveringen vraagt collega Jef Poppelmonde zich af of hij een goede vader kan zijn, als hij ook wil blijven werken, sporten en reizen. Hoeveel van ‘hun huidige leven’ zullen hij en zijn vriendin moeten opgeven voor hun ouderschap?

In latere afleveringen vraagt redactrice Kubra Mayda zich af waar jongeren nog veilig kunnen uitgaan. Karlien Beckers twijfelt aan de aankoop van een huis. Want betekent dat niet dat je je moet settelen en dat je je vrijheid opgeeft voor de zekerheid van een dak boven je hoofd?

Josephine Dapaah ten slotte worstelt met de klimaatcrisis en vooral met de vraag wat haar verantwoordelijkheid hierin is. Ze probeert te begrijpen waarom we niet doen wat we overduidelijk moeten doen.

VOLG KLAARWAKKER OP:

VRAGEN, OPMERKINGEN OF SUGGESTIES?
podcast@standaard.be

CREDITS
Podcast Jef Poppelmonde, Andrea Jame en Karlien Beckers | Audioproductie Karlien Beckers | Mix Brecht Plasschaert en Pieter Schrevens | Muziek Brecht Plasschaert | Stem intro en outro Lise Bonduelle | Chef podcast Bart Dobbelaere

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen