Jef (1/3) | Wat geef ik op om een goede ouder te zijn?

Wat doet de komst van je eerste kind met je leven? Dat vragen binnenlandredacteur Jef Poppelmonde en zijn vriendin Andrea Jame zich af. Ze kijken enorm uit naar de komst van hun zoontje, maar vragen zich ook af hoe ze genoeg plaats kunnen maken in hun leven, zonder zichzelf te verliezen.

Jef en Andrea vragen zich in drie afleveringen af hoe ze goede ouders kunnen zijn als ze willen blijven werken, sporten en reizen. Hoeveel van ‘hun huidige leven’ zullen ze moeten opgeven voor hun ouderschap? En hoe vind je de balans tussen je eigen ontwikkeling en de beste ontplooiingskansen voor je kind?

 

De volgende twee afleveringen vind je hier:

Aflevering 2 | Hoe gaan we om met verwachtingen nu we ouders worden?

Aflevering 3 | Hoe vinden we als jonge ouders een nieuw evenwicht?

Samira Ataei van onze buitenlandredactie stelt zichzelf en haar leeftijdsgenoten de vraag: ‘Wat is thuis zijn?’ Beluister haar drie afleveringen van Klaarwakker hier.

OVER DEZE PODCAST
‘Waar lig jij echt van wakker?’ Die vraag stellen vijf jonge journalisten van De Standaard elkaar in de nieuwe podcastreeks Klaarwakker. Elk trekken ze met een persoonlijk dilemma naar leeftijdsgenoten en experts.

Samira Ataei emigreerde met haar ouders vanuit Iran naar België toen ze vijf jaar oud was. Sinds haar tienerjaren ligt ze wakker van de vraag: ‘Wat is thuis zijn?’ En ze is lang niet alleen. In drie afleveringen gaat ze op zoek naar antwoorden.

In een tweede reeks van drie afleveringen vraagt collega Jef Poppelmonde zich af of hij een goede vader zijn als hij ook wil blijven werken, sporten en reizen. Hoe vind je de balans tussen je eigen ontwikkeling en de beste ontplooiingskansen voor je kind?

In latere afleveringen vraagt redactrice Kubra Mayda zich af waar jongeren nog veilig kunnen uitgaan. Karlien Beckers twijfelt aan de aankoop van een huis. Want betekent dat niet dat je je moet settelen en dat je je vrijheid opgeeft voor de zekerheid van een dak boven je hoofd? Josephine Dapaah ten slotte worstelt met de klimaatcrisis en vooral met de vraag wat haar verantwoordelijkheid daarin is. Ze probeert te begrijpen waarom we niet doen wat we overduidelijk moeten doen.

VOLG KLAARWAKKER OP:

VRAGEN, OPMERKINGEN OF SUGGESTIES?
podcast@standaard.be

CREDITS
Podcast Jef Poppelmonde, Andrea Jame en Karlien Beckers | Audioproductie Karlien Beckers | Mix Brecht Plasschaert en Pieter Schrevens | Muziek Brecht Plasschaert | Stem intro en outro Lise Bonduelle | Chef podcast Bart Dobbelaere

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen