camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Majaland

Plopsa Group bouwt derde Pools pretpark

donderdag 10 november 2022 om 3.25 uur

Plopsaland. Katrijn Van Giel

Plopsa Group – de overkoepelende groep boven de Plopsa-pretparken – is gestart met de bouw van een derde attractiepark in Polen. Het park, dat net als de andere parken in het land onder de naam ‘Majaland’ zal worden uitgebaat, komt in de stad Gdansk.

Met het nieuwe themapark van 25.000 vierkante meter is een ­investering van 32,5 miljoen euro gemoeid. Die wordt grotendeels gedragen door investeringsmaatschappij Momentum Capital. De bouwwerken zelf zijn voor rekening van de Brusselse bouwgroep CFE.

Het themapark krijgt 25 binnen- en buitenattracties en zal volgens Plopsa Group ‘strategisch ­gelegen’ zijn nabij het toeristische Gdansk. ‘Sinds de bouw van ons eerste park in Polen hebben we veel geleerd’, zegt ceo Steve Van den Kerkhof in een persbericht. ‘Majaland Gdańsk zal, zoals de naam al doet vermoeden, gedomineerd worden door het populaire karakter Maya De Bij. Daarnaast krijgen De Smurfen een prominente plaats. Met onze drie Poolse parken mikken we op meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar.’

De Plopsa Group telt ondertussen tien parken: zes in België, één in Nederland, één in Duitsland en twee in Polen. De verwachting is dat het derde park in het Oost-Europese land tegen de zomer van 2024 de deuren zal kunnen openen. (pvm)

Aangeraden

Niet te missen