camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Banken

Hogere spaarrente bij NIBC Direct

zaterdag 5 november 2022 om 3.25 uur

 Peter Hilz

NIBC Direct, een Nederlandse bank die ook actief is op de Belgische markt, verhoogt vanaf volgende week woensdag de rente op een aantal van haar spaarproducten. Ook enkele andere ­nichebanken zoals Santander, CKV en MeDirect bieden spaarders sinds kort een hogere vergoeding aan. De Belgische grootbanken wachten nog af en houden voor­lopig vast aan de minimumrente van 0,01 plus 0,10 procent ­getrouwheidspremie.

Op de NIBC Direct Flex-rekening stijgt de rente vanaf woensdag van 0,16 procent naar 0,50 procent. Het gaat wel om een niet-gereglementeerde rekening, waardoor er nog roerende voorheffing op verschuldigd is. Netto bedraagt de ­opbrengst dan 0,35 procent.

   • Spaarrente kan later dit jaar wellicht omhoog, zegt KBC

Verhoging in Nederland

Op de NIBC Direct Getrouwheidsrekening stijgt de basisrente van 0,05 procent naar 0,10 procent en de getrouwheidspremie van 0,15 procent naar 0,60 procent. Het geld moet dan twaalf maanden op de rekening blijven staan.

Doordat de Europese Centrale Bank de depositorente fors ­verhoogd heeft, is er voor de banken ruimte ontstaan voor een ­hogere vergoeding op de spaar­gelden. In Nederland hebben de grootbanken al aangekondigd de spaarrente te verhogen. Onder meer Test Aankoop dringt erop aan dat de Belgische grootbanken dat voorbeeld volgen.  (belga, rmg)

Aangeraden

Niet te missen