Foto:  AFP
Basketbal

Basketbalspeler Kyrie Irving tijdelijk geschorst door ploeg voor promoten antisemitische film

In de Verenigde Staten hebben de Brooklyn Nets besloten om hun sterspeler Kyrie Irving voor minstens vijf NBA-wedstrijden te schorsen nadat hij een week geleden een antisemitisch filmpje op zijn sociale netwerken had gepromoot.

Nadat er commotie ontstond over de uitlatingen van Irving, weigerde die volgens zijn club zijn excuses aan te bieden. In een verklaring laat de NBA-club weten ‘ontsteld’ te zijn door de reactie van de sterspeler. De Nets vinden het ‘diep verontrustend dat Irving faalde antisemitisme te verwerpen terwijl hij de kans kreeg dit te doen’. Omdat dit in strijd is met de waarden van de club en volgens de Nets ‘het team kan schaden’ is besloten om Irving te schorsen.

Na de schorsing publiceerde Irving op zijn Instagram-pagina ‘excuses voor alle Joodse families en gemeenschappen die gekwetst en getroffen zijn door mijn post’. ‘Het spijt mij dat ik jullie pijn heb gedaan’, schreef hij.

De beslissing komt er één dag nadat Irving en de Brooklyn Nets naar aanleiding van de tweet van de basketbalspeler ieder 500.000 dollar schonken aan organisaties die zich inzetten tegen haat en intolerantie. ‘Ik ben me bewust van de negatieve impact van mijn post tegenover de Joodse gemeenschap en ik neem mijn verantwoordelijkheid’, zei Irving daar eerder deze week over.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen