Foto:  bfm

Verdacht voertuig in Deurne bevatte granaat en wapen

In het verdachte voertuig dat maandagavond door de politie werd onderschept in het Antwerpse district Deurne, lagen een handgranaat en een handvuurwapen. Dat bevestigt het Antwerpse parket dinsdag. De twee inzittenden, mannen van 26 en 29 jaar, werden intussen verhoord en zullen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Het parket is een onderzoek gestart voor feiten van poging tot vernieling van een gebouw door ontploffing met vermoeden van menselijke aanwezigheid, inbreuken op de wapenwetgeving, en criminele organisatie. Er zouden dus aanwijzingen zijn dat de verdachten een aanslag wilden plegen. De federale gerechtelijke politie voert het verdere onderzoek. Daarbij wordt ook een mogelijke link met het drugsmilieu onderzocht.

Het snelleresponsteam van de politiezone Antwerpen kon de Volkswagen Polo met twee inzittenden maandagavond onderscheppen in de Van Steenlandstraat in Deurne. De auto met Nederlandse nummerplaat kwam in beeld in een lopend onderzoek van de federale gerechtelijke politie naar aan het drugsmilieu gelinkt geweld.

Bron: Belga

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen