Bewakingscamera filmt hoe hangbrug in India in het water stort, zeker 134 doden gevallen

Bij de instorting van een brug in India zijn zeker 134 doden gevallen. Honderden mensen belandden in het water. De voetgangersbrug over de rivier Macchu was nog maar net opnieuw open na maandenlange herstellingswerken.

Het ongeluk vond plaats in Morbi, in de staat Gujarat. De reddingsactie is nog volop aan de gang. Het aantal slachtoffers kan nog oplopen. Onder de doden is een nog onbekend aantal kinderen. Zij hebben momenteel schoolvakantie vanwege Diwali, het lichtfestival, en de brug is een toeristische attractie.

Volgens plaatselijke media stonden er op het moment van de instorting wel 400 mensen op de hangbrug. De autoriteiten houden het op ‘meer dan 150 mensen’. Mogelijk bezweek de constructie van 230 meter lang onder het gewicht.

Brug uit negentiende eeuw

Tv-beelden tonen tientallen mensen die zich aan de kabels en de overblijfselen van de brug vastklampen terwijl hulpdiensten hen proberen te redden. Sommigen klommen op de kapotte structuur om te proberen de rivieroevers te bereiken, terwijl anderen probeerden te zwemmen.

Premier Narendra Modi heeft al aangekondigd de nabestaanden van de slachtoffers en de gewonden te compenseren. Een vijfkoppig onderzoeksteam moet uitzoeken hoe de ramp is kunnen gebeuren. De brug dateert uit de negentiende eeuw en werd gebouwd toen India nog een kolonie was van Groot-Brittannië.

Bron: Belga, The Guardian

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen