Foto:  photo Marc Van Hecke

Sonny Colbrelli moet noodgedwongen stoppen met koersen

De Italiaan Sonny Colbrelli stopt op 15 november officieel met wielrennen. Dat schrijft La Gazzetta dello Sport. De voormalig winnaar van Parijs-Roubaix en de wegrit op het EK in 2021 stortte na een rit in de Ronde van Catalonië eerder dit jaar ineen en gaat nu door het leven met een pacemaker.

Na het incident in de Ronde van Catalonië, werd snel duidelijk dat het bij Colbrelli om een hartritmestoornis ging. Hij werd in het ziekenhuis van Girona verzorgd en hij kreeg een inwendige defibrillator.

Sonny Colbrelli moet noodgedwongen stoppen met koersen
In maart van dit jaar was Colbrelli er na een rit in Catalonië erg aan toe.  Foto:  isopix

De 32-jarige renner van Bahrain-Victorious hoopte nog op een terugkeer in het peloton, maar die hoop lijkt hij nu achter zich gelaten te hebben.

In Italië mag een sporter zijn of haar carrière namelijk niet verder doorlopen met een defibrillator. Hetzelfde gold een tijd geleden voor voetballer Christian Eriksen, die niet meer mocht spelen bij Inter. De Deen vond nadien wel onderdak bij Brentford in de Premier League waar het wel toegelaten is. Maar een transfer maken naar een ander wielerteam zou de zaak niet oplossen. Een renner rijdt namelijk onder de licentie van zijn geboorteland. Colbrelli lichtte nog wel de optie om uit te komen voor Zwitserland, aangezien hij daar woont, maar de UCI zou die aanvraag naar verluidt verworpen hebben.

Colbrelli zou zich er dan ook bij hebben neergelegd en op 15 november met zijn ploeg Bahrain-Victorious een persmoment organiseren om zijn afscheid officieel aan te kondigen, zegt la Gazetta dello Sport.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen