Een dodelijk perfecte bloody mary
Een bloody mary is een iconisch drankje. In de Angelsaksische wereld drinken ze het graag bij het ontbijt of de brunch en geldt het als dé remedie tegen een kater. ‘In Las Vegas zag ik bloody mary’s beladen met olijven, kerstomaten, augurken, garnalen, gebakken spek, blokjes kaas en zelfs minihamburgers’, lacht Jurgen Nobels, mixoloog.
Ingrediënten
(voor 1 cocktail)
50 ml wodka
100 ml tomatensap
10 ml citroensap
6 druppels tabasco
8 druppels worcestersaus
Snuf zwarte peper
Snuf (selderij)zout
Selderstengel en citroenpartje als garnituur
Bereiding
1. Meng de ingrediënten behalve de wodka in een bokaal en laat ijskoud worden in de koelkast. Doe dit minstens één nacht op voorhand.
2. Maak de cocktail door de mix te schenken in een hoog glas op ijskoud ijs. Voeg de wodka toe en roer. Werk af met de stengel selder en het partje citroen.
Het is handig om je bloodymary-mix op voorhand te maken, tipt Jurgen. Op die manier krijgen de smaken ook tijd om elkaar te leren kennen en krijg je een gebalanceerd resultaat. Je kunt zo’n mix enkele dagen in de koelkast bewaren.
Recept: Jurgen Nobels
Foto: Eefje De Coninck & Senne Van der Ven