Foto:  afp

Echtgenoot Nancy Pelosi ‘gewelddadig aangevallen’ bij inbraak

Paul Pelosi, de echtgenoot van de Amerikaanse toppolitica Nancy Pelosi, is vrijdag ‘gewelddadig aangevallen’ na een inbraak in het huis van het echtpaar in San Francisco. ‘De aanvaller is gearresteerd en het motief voor de aanval wordt nog onderzocht’, staat in een verklaring.

Een persoon is vrijdag de woning van Nancy en Paul Pelosi in San Francisco binnengedrongen en heeft de 82-jarige man ‘gewelddadig aangevallen’. Nancy Pelosi, de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, was niet thuis op het moment van de aanval.

Volgens een mededeling is het motief onduidelijk. De aanvaller is wel aangehouden. Paul Pelosi, die eigenaar is van een in San Francisco gevestigde vastgoed- en durfkapitaalfirma, is naar het ziekenhuis overgebracht. Daar krijgt hij ‘uitstekende medische zorg en zal hij naar verwachting volledig herstellen’.

Nancy Pelosi is in het verleden al vaker het doelwit geweest van aanvalspogingen. Haar kantoor werd tijdens de bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari 2021 geplunderd door aanhangers van de toenmalige Republikeinse president Donald Trump. In diezelfde maand werd haar huis beklad met graffiti en werd er een varkenskop achtergelaten voor haar garage.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden