Foto:  Christophe De Muynck

Oom Jeugdraadvoorzitter Bachrouri bekent verstoppen cocaïne

De nonkel van Amir Bachrouri, de 19-jarige voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, heeft de koffer met 20 kilogram cocaïne erin verstopt in het huis van de moeder van zijn neefje. Dat heeft de 45-jarige man bekend. Hij zit in de gevangenis.

Op dinsdag 6 september werd tijdens een huiszoeking bij de moeder van Bachrouri een koffer met daarin 20 kilogram cocaïne gevonden. De voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad en twee van zijn gezinsleden werden daarna als getuigen ondervraagd. Zij ontkenden alles en beweerden dat een familielid de drugs in de woning verstopt had.

Nu is duidelijk wie dat was: de 45-jarige nonkel van Bachrouri. Die is opgepakt bij zijn terugkeer uit Marokko op de luchthaven van Charleroi en heeft bekend de drugs bij de moeder van Bachrouri verstopt te hebben. Hij verschijnt donderdag voor de raadkamer.

Walter Damen, de advocaat van ­Bachrouri, heeft het nieuws van de pers vernomen. ‘Wij hopen dat het gerechtelijk onderzoek zo snel als mogelijk wordt afgerond nu. Verder onthouden wij ons van commentaar.’

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen