Zoekactie

Verdwijning van 83-jarige vrouw na twee jaar opgelost door Google Street View

De verdwijning van een 83-jarige vrouw uit Andenne, nabij Namen, is na twee jaar opgelost met dank aan Google Street View. Dat meldt L’Avenir.

Paulette Landrieux uit Andenne verdween op 2 november 2020 zonder een spoor na te laten. Het parket van Namen en de federale politie verspreidden destijds een opsporingsbericht voor de ‘mogelijk verwarde vrouw’, maar ook na een grootschalige zoekactie werd Landrieux niet teruggevonden.

Het parket wilde het dossier onlangs na twee jaar (onopgelost) afsluiten, maar een speurder die een wanhoopspoging deed om de familie alsnog gemoedsrust te bezorgen, creëerde toch nog een doorbraak: de man bekeek beelden van de woning van Landrieux op Google Street View. Daarop was te zien hoe de vrouw de straat overstak, richting het huis van haar buurman.

De politie doorzocht daarop de tuin van die man, en vond het lichaam van Landrieux onderaan de dijk naast de Maas. Vermoedelijk is de vrouw overleden aan de gevolgen van een val, maar daarover moet een autopsie uitsluitsel brengen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden