Foto:  mye

Opnieuw coronamaatregelen in Aalterse school

Nadat vijf personeelsleden afgelopen weekend besmet bleken met corona, neemt de Aalterse basisschool Emmaüs een reeks van preventieve maatregelen om een verdere uitbraak te vermijden.

Om een golf aan coronabesmettingen te vermijden, nam de school maatregelen. ‘Zo moet het personeel bij verplaatsingen weer een mondmasker dragen en ging de leraarskamer dicht. Ouders laten we niet meer toe op school, tenzij in noodgevallen, als ze bijvoorbeeld een kind dat gevallen is moeten ophalen. Ook bij het afhalen aan de schoolpoort van de kinderen vragen we aan de ouders om een mondmasker te dragen’, somt directeur Jan Sierens op.

De vijf personeelsleden - vooral uit de kleuterafdeling - zitten sinds begin deze week thuis. ‘Afgelopen weekend zijn ze ziek geworden’, zegt Sierens. Voorlopig worden er geen klassen gesloten op de school aan de Maria-Middelareslaan. ‘We vragen wel aan ouders wiens kind symptomen vertoont, om het thuis te houden. En door het lerarentekort vragen we de ouders die het kunnen, hun kleuter een dag of twee thuis te houden, zodat we niet moeten beginnen schuiven met klassen. Dit is evenwel geen verplichting’, aldus de directeur.

Met de maatregelen hoopt de directeur een rem te zetten op een mogelijke verdere uitbraak en een sluiting van de school, zoals eind vorig jaar gebeurde. ‘We zijn inderdaad weer bij de eerste die maatregelen moeten nemen. Het lukt ons nog net, maar we zitten op de grens’, besluit Sierens.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden