camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Bedrijven

Rudy Provoost nieuwe voorzitter van Voka

dinsdag 11 oktober 2022 om 3.25 uur

Rudy Provoost. imageglobe

De West-Vlaming Rudy Provoost wordt de nieuwe ceo van werkgeversorganisatie Voka. Hij werd voorgedragen door huidig Vokavoorzitter Wouter De Geest, en het bestuurscomité en de raad van bestuur hebben zijn benoeming goedgekeurd.

In zijn carrière was Provoost ceo van Philips Consumer Electronics van 2004 tot 2007, en van Philips Lighting vanaf 2008. Toen de topjob van ceo van Philips niet naar hem, maar naar Frans Van Houten ging, stapte hij in 2011 over naar Rexel, een bedrijf actief in elektrisch materiaal. Hij stopte er in 2016. Vandaag bekleedt hij heel wat bestuursmandaten, onder meer bij hoogspanningsnet­beheerder Elia. Hij werd er voorgedragen door de gemeenten. Provoost is ook bestuursvoorzitter bij Jensen-Group, bestuurder bij Pollet Water Group en de Vlerick Business School, en commissaris bij Randstad. Hij is ook investeerder en mentor in groeibedrijven. Zijn voorganger Wouter De Geest looft zijn ‘jarenlange en succesrijke ­internationale carrière bij toonaangevende bedrijven in diverse markten.’ Provoost zelf zegt ‘daadkrachtig de Vlaamse ondernemers­wereld te zullen vertegen­woordigen.’

De voordracht van Provoost moet nog worden bekrachtigd door de Algemene Vergadering van Voka. Daarna zal zijn mandaat van drie jaar in werking treden op 22 november. (belga)

Aangeraden

Niet te missen