Foto:  AP

Eén broer verantwoordelijk voor dodelijke slachtoffers steekpartij Canada

Van de twee broers die door de Canadese justitie bestempeld zijn als daders van de reeks steekpartijen in Saskatchewan afgelopen maand, is er maar één verantwoordelijk voor de elf dodelijke slachtoffers. Dat meldt de Canadese politie donderdag.

De steekpartijen vonden plaats in twee afgelegen plekken met een grote inheemse bevolking, de inheemse gemeenschap van James Smith Cree Nation en het nabijgelegen dorp Weldon, in de westelijke provincie Saskatchewan. Nadat de lijken waren aangetroffen, hield de politie een grootschalige klopjacht naar de twee daders, twee broers: de 31-jarige Damien Sanderson en de 30-jarige Myles Sanderson.

Het lichaam van Damien werd een dag later teruggevonden en vier dagen later werd ook Myles gearresteerd. Die laatste kwam bij zijn arrestatie om het leven. De Canadese politie gaat er nu van uit dat de 30-jarige Myles elf mensen heeft doodgestoken, onder wie zijn broer Damien. Damien zou wel betrokken zijn geweest bij de voorbereiding van de steekpartijen.

Myles had volgens Canadese media een criminele achtergrond vol geweld. Hij werd veelvuldig veroordeeld, voor onder meer mishandelingen, bedreigingen, diefstal en het aanvallen van een politieagent.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen