Politie onderzoekt rellen met supporters Galatasaray bij basketmatch in Oostende

De lokale politie van Oostende onderzoekt de camerabeelden van de rellen die uitbraken na de basketbalwedstrijd tussen BC Oostende en Galatasaray. Ter plaatse werden geen arrestaties verricht.

Supporters van de Turkse sportclub Galatasaray hebben tijdens en na hun gewonnen Champions League-wedstrijd in Oostende (78-92) voor heel wat tumult gezorgd. Zo werden in de zaal voetzoekers en vuurwerk afgestoken. Voor de match was ook al een vuilnisbak in brand gestoken, waarna de politie besliste om op te schalen. Na de wedstrijd weigerden de fans ook om de zaal te verlaten. Wellicht was het hun bedoeling om de VIP-ruimte binnen te dringen.

Om veiligheidsredenen besliste de politie om alle bezoekende fans zo snel mogelijk op de supportersbussen te krijgen.

Met behulp van camerabeelden worden de feiten verder onderzocht. De betrokken supporters zouden onder andere uit het Gentse en uit Duitsland afkomstig zijn. Het is niet uitgesloten dat het vooral gaat om fans van voetbalclub Galatasaray. Aanwezigheid op wedstrijden van andere afdelingen van de sportclub uit Istanbul kan immers helpen om aan tickets te geraken voor voetbalwedstrijden van Galatasaray.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen