Foto:  belga

Vlaams Belang-raadslid ontslagen na racistische uitspraak

Werner De Gres, het Wilrijks districtsraadslid dat zich op Facebook racistisch uitliet over voetballer Didier Lamkel Zé, is ontslagen door zijn werkgever, Atlas Copco. Eerder had Vlaams Belang De Gres al geschorst.

‘Atlas Copco heeft beslist om de professionele samenwerking met de heer De Gres te beëindigen’, reageert het bedrijf via Wouter Ceulemans, die de Airtec divisie van Atlas Copco leidt. ‘Dit naar aanleiding van racistische uitlatingen op sociale media, waarvoor onze werknemer reeds eerder een schriftelijke waarschuwing kreeg.’

‘Racisme kent geen plaats binnen ons bedrijf’, klonk het nog. Eenzelfde geluid was te horen bij Vlaams Belang, dat De Gres dinsdag schorste. ‘De maatregel geldt tot er een gesprek heeft plaatsgevonden, waaruit moet voortkomen dat dit nooit meer gebeurt’, aldus partijwoordvoerder Jonas Naeyaert.

De Gres zelf wenst niet te reageren op het ontslag. Eerder betuigde hij al zijn spijt. ‘Ik ben geen racist. Ik ben het gedrag van Lamkel Zé gewoon echt beu’, klonk het toen. Hij haalde zijn bericht na twintig minuten zelf offline.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen