Foto:  EPA-EFE

Manchester City speelt stadsgenoot United van het kastje naar de muur

De Manchester-derby tussen City en United is uitgedraaid op een waar doelpuntenfestijn. Bij de rust leidde City al met zware 4-0-cijfers. Na de pauze vervolledigen zowel Foden als Haaland hun hattrick, Antony en Martial (tweemaal) redden de eer voor Manchester United. Kevin De Bruyne tekende voor twee assists.

De eerste Manchester-derby kon niet slechter beginnen voor Man. United-coach Erik ten Hag. Binnen de acht minuten zag hij Phil Foden in één tijd de score openen in het Etihad Stadium. De assist kwam op naam van Bernardo Silva.

Een half uur later leek Manchester United al dood en begraven. De tandem Kevin De Bruyne-Erling Haaland had dan al twee keer toegeslagen. Eerst vond de Rode Duivel het hoofd van de Noor op een hoekschop. Drie minuten later krulde De Bruyne enig mooi de bal in de loop van de doelpuntenmachine.

Net voor rust was Haaland de aangever voor het tweede doelpunt van Foden. Een zware 4-0 bij de rust.

Twee hattricks

De wedstrijd was al gespeeld, maar er kwam nog een stuiptrekking vanwege United. Antony krulde het leer in de verste hoek voorbij Ederson.

Het sprankeltje hoop dat de ploeg van Ten Hag zou hebben gekregen door deze eerredder, werd al snel weer de kop ingedrukt. Erling Haaland vervolledigde zijn hattrick op assist van Sergio Gomez, ex-Anderlecht. Het is het 14de doelpunt voor de Noor in amper acht Premier League-wedstrijden. Alsof dat nog niet genoeg is, werd Haaland ook de allereerste speler van City in de geschiedenis die drie goals tegen de netten wist te prikken in deze derby. Voor Haaland is het ook zijn derde hattrick in loondienst van Man. City, evenveel als Cristiano Ronaldo in zijn gloriedagen bij Manchester United liet optekenen.

Drie doelpunten, maar ook twee assists voor Haaland. Net als in de eerste helft bediende hij Foden voor de 6-1. Meteen ook de hattrick voor de 22-jarige Brit. Haaland moet zijn primeur dus al meteen delen met zijn ploegmaat. Het doelpuntenfestijn was echter nog niet ten einde. United scoorde zowaar nog tweemaal tegen via invaller Anthony Martial. Puur voor de statistieken. City komt door deze overwinning op 20 punten te staan, één puntje minder dan leider Arsenal. Manchester United is zesde.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden