Foto: Marc Herremans/Mediahuis

Politie opent vuur op wagen in Wetstraat, bestuurder gewond

De Brusselse politie heeft zondagochtend het vuur geopend op een wagen die inreed op een politievoertuig en vervolgens in de richting van een politie-inspecteur versnelde. De autobestuurder raakte daarbij gewond en kon worden ingerekend. Dat meldt het Brusselse parket.

Door het incident is de Wetstraat zondagvoormiddag gedeeltelijk afgesloten tussen de Tweekerkenstraat en de Handelsstraat.

‘De Brusselse politie werd deze ochtend omstreeks 6 uur opgeroepen voor een geschil aan een nachtclub’, zegt Brusselse parketwoordvoerder Willemien Baert. ‘Toen de politie tussenkwam, is een autobestuurder ingereden op een politievoertuig. Die persoon zou daarna in de richting van een politie-inspecteur gereden zijn. Deze laatste heeft daarna het vuur geopend.’

De auto vervolgde zijn weg, maar kon even later toch tegengehouden worden en de bestuurder, die door de kogel gewond raakte aan de arm, werd naar het ziekenhuis gebracht. Het parket werd op de hoogte gebracht en heeft een onderzoek geopend.

Onderzoek loopt

‘We hebben een ballistische deskundige en het labo van de federale gerechtelijke politie ter plaatse gevraagd’, gaat de woordvoerder verder. ‘Er werd ook een wetsdokter aangesteld om de toestand van het slachtoffer na te gaan. Die persoon verkeert niet in levensgevaar. Alle betrokkenen en eventuele getuigen zullen verhoord worden en eventuele beelden zullen geanalyseerd worden. Het onderzoek is lopende om de exacte omstandigheden te bepalen en voorlopig kunnen we geen verdere commentaar geven.’Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden