Foto:  AP

Staatsgreep in Burkina Faso: Brussels Airlines schrapt vluchten

In het West-Afrikaanse land Burkina Faso, heeft legerleider Ibrahim Troaré vrijdagochtend de macht gegrepen. Brussels Airlines schrapt alle vluchten naar de hoofdstad Ouagadougou.

Na de militaire staatsgreep in Burkina Faso heeft de Belgische ambassade tot nader order de deuren gesloten. Dat meldt Buitenlandse Zaken in het reisadvies voor het West-Afrikaanse land. Brussels Airlines heeft een vlucht naar hoofdstad Ouagadougou geschrapt.

Luitenant-kolonel Paul-Henri Sandaogo Damiba is vrijdag door andere militairen uit zijn functies ontheven. Gisteren ontstond er in de omgeving van het presidentieel paleis protest tegen de president, die nog maar net was teruggekeerd van een VN-conferentie in New York. Na herhaaldelijke onderbrekingen op de staatstelevisiezender, kwam er in de avond dan toch een toespraak van legerleider Ibrahiim Traoré. In zijn statement zei hij dat de regering ontbonden werd en dat president Damiba uit zijn functie ontzet was. De grondwet werd opgeschort en de grenzen gingen dicht.

Het is al de tweede staatsgreep in acht maanden in Burkina Faso. Damiba had in januari de macht gegrepen. Buitenlandse Zaken raadde Belgen al sinds de eerste coup in januari af om niet-noodzakelijke reizen naar het land te maken. Nu sluit ook de ambassade de deuren voor het publiek. De situatie blijft onzeker, luidt het. Er geldt een strikte avondklok van 21 tot 5 uur.

Brussels Airlines biedt rechtstreekse vluchten aan tussen Brussel en Ouagadougou. De maatschappij had zaterdag een vlucht gepland, maar heeft die geannuleerd. ‘We monitoren de situatie van zeer dichtbij en zullen op basis van verdere evoluties en updates beslissen over de komende operaties. De volgende vlucht is gepland op maandag.’

Passagiers die de komende week naar Ouagadougou vliegen met Brussels Airlines kunnen gratis omboeken.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen