Foto:  rr

Shakshuka met pompoen

Traditioneel heeft het Arabische eenpansgerecht shakshuka een basis van tomaat, paprika en ui, afgewerkt met licht gepocheerde spiegeleitjes. Deze zoetere herfstvariant van Julie Van den Kerckhove maak je met pompoen en champignons.

Ingrediënten (voor 2 personen)

- 250 g oesterzwammen

- 250 g pompoen

- tijm en (gerookte-)paprikapoeder

- optioneel: 1 teentje knoflook, 2 handenvol (baby)spinazie

- basilicum

- vier eieren

Bereiding

1. Scheur de oesterzwammen in kleinere stukjes en bak ze goudbruin in 2 lepels olijfolie.

2. Schil het stuk pompoen, verwijder eventuele zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg ze toe aan de pan en kruid met tijm, (gerookte-)paprikapoeder, peper en eventueel een teentje geraspte knoflook. Roer goed om. Wacht met het zout tot vlak voor het serveren zodat de paddenstoelen niet waterig worden.

3. Plaats een deksel op de pan en laat alles een 5-tal minuten garen.

4. Maak tussen de groenten vier kuiltjes en breek er voorzichtig de eieren in. Laat de eieren 3 à 4 minuten zachtjes garen, tot het eiwit gestold is. Het eigeel mag vloeibaar blijven. Kruid bij met peper en zout.

5. Serveer de shakshuka met spinazie, rauw of kort mee verwarmd, en werk af met basilicum.

- Grote honger? Serveer de shakshuka met een halve avocado en een extra eitje.

- Je kunt de eitjes ook lichtjes pocheren door een deksel op de pan te zetten zodra je ze hebt toegevoegd.

Recept: Julie Van den Kerckhove

Foto: rr

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen