Overnight oats met kaneel, appel en bessen

Karolien Olaerts is foodblogster. Ze beweert dat iedereen zich een gezond eetpatroon kan aanmeten. Deze geweekte havermout kan de start zijn. Of een eenmalige, gezonde lekkernij.

‘Overnight oats bereid je altijd vooraf zodat de havervlokken kunnen wellen. Je kunt deze koude haverpap tot vijf dagen bewaren in de koelkast. Hieronder vind je het basisrecept, dat je kunt afwerken zoals jij dat wilt.’

Ingrediënten

- 35 g havermout (glutenvrije havermout bij intolerantie)

- 1 el chiazaad

- 140 ml sojamelk

- 2 el sojayoghurt

- 1/8 tl kaneel

De afwerking

- ½ appel (of peer) in blokjes

- een handjevol bosbessen en/of bramen

- 1 el amandelschilfers, droog geroosterd

Bereiding

- Doe alle ingrediënten voor de oats in een pot, roer goed om en laat een nacht in de koelkast staan.

- Werk de pap af met het fruit en de amandelschilfers voor het serveren.

Recept: Karolien Olaerts

Foto: rr

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in

Aangeboden door onze partners
Aangeraden
Niet te missen